Zakelijk duurzaam laadpaal

Milieubewust kantoor

Als milieubewust persoon wil jij natuurlijk op elk vlak duurzamer leven. Het grootste gedeelte van de week besteden de meeste mensen op kantoor. Op het kantoor zijn ook veel subtiele verbeteringen aan te brengen waardoor je meer verantwoord je werk kan doen. Hier volgen een aantal tips voor een duurzaam en milieubewust kantoor.

Hoe maak jij je kantoor meer duurzaam?

Tip 1: Duurzame materialen
Meubels gemaakt van gerecyclede materialen of gekocht in een tweedehands zaak.  Duurzame materialen zoals groen papier, Pennen gemaakt van oude PET-flessen, duurzame toner en cartridges. Nog beter schaf een aantal iPads aan en wordt een papierloos kantoor.

Tip 2: Bestel in een keer
Bestel in een bepaalde periode alles in een keer.  Plaats niet elke week allemaal verschillende orders, maar bestel alles tegelijkertijd. Hierdoor is er minder transport, en daardoor minder emissie en brandstof. Het is ook nog eens een financieel verstandige beslissing aangezien je niet telkens opnieuw bestelkosten hoeft te betalen.

Tip 3: Duurzame koffie
Koop alleen ecologisch verantwoorde  en duurzame koffie. Het liefst een merk dat ook nog eens goed met arbeider omgaat. In de natuurwinkel zijn genoeg van deze mooie koffie bonen te vinden.

Tip 4: Zakelijk elektrisch rijden
Een of twee hippe kleine en duurzame elektrische auto’s voor de deur, laadpaal op eigen terrein waar bezoekers, klanten en werknemers kunnen laden. Daar ben je op lang termijn goedkoper mee uit dan benzine of diesel auto’s op het werk. Het is ook nog leuk om als bedrijf het goede voorbeeld te laten zien aan jullie klanten.

Tip 5: Bespaar energie
Milieubewuste maatregelen die je thuis hebt genomen, moet je natuurlijk ook invoeren op de werkvloer. Zoals lichten uitdoen wanneer je een kamer verlaat. Spaar of led lampen in plaats van gloeilampen. Schaf electronica aan met het Energystar label. Inktjetprinter is 40% minder energie dan een laserprinter. Er zijn verschillende dashboards waar je het energieverbruik van je kantoor goed kan monitoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *