De koudere maanden van herfst en winter zijn ondertussen alweer aangebroken, wat kan resulteren in hogere elektriciteitsrekeningen. Lees verder om te zien hoe je de komende maanden op je elektriciteitsrekening kunt besparen. Het is goed voor het milieu en de portemonnee. Energiebesparing is een win-winsituatie!

Ga bewust met apparatuur om

Het is verstandig om bewust te zijn van elektriciteit en apparatuur. We zullen er ons allemaal schuldig aan maken, de tv niet uitzetten, de oplader in het stopcontact laten en ga zo maar door. Dit zijn posten die nog steeds stroom krijgen terwijl er niks met de apparatuur gedaan wordt. Let hier op en haal de stekker uit het stopcontact of schakel het apparaat uit als je hem niet gebruikt.

Optimaal gebruik van apparatuur

Misschien een wat voor de hand liggende tip, maar het is aan te raden om alles uit je apparatuur te halen. Bijvoorbeeld de wasmachine, de droger of de vaatwasser, draai dus het liefst volle wassen en een volle vaat zodat je niet onnodig energie verbruikt met meerder keren gebruik.

Een goed geïsoleerde woning is belangrijk

Een huis dat geen goede isolatie heeft geeft koude lucht af. Dit zorg ervoor dat je de verwarming hoger zal zetten waardoor je dus automatisch meer energie verbruikt. Daarom is het erg aan te raden je huis volledig te isoleren. Dit is inderdaad een flinke kostenpost maar op langere termijn heb je hier veel meer baat bij.

Overigens kun je je huis ook verwarmen door gebruik te maken van zonlicht, als de zon schijnt kun je dus je gordijnen open laten zodat de ruimte vanzelf opwarmt.

Klik hier voor meer energiebesparende tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *