Wil je overstappen of wordt dit de eerste keer dat je een energiebedrijf moet kiezen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen. Je wilt natuurlijk wel een contract aangaan met een partij waar jij een goed gevoel bij hebt. Hieronder is er een stappenplan voor je uitgesteld voor het uitkiezen van een energieleverancier.

Jaarverbruik

Als je wilt overstappen is het erg handig om je jaarverbruik te weten. Dit kan je te weten komen om gewoon te gaan bellen naar je huidige energiemaatschappij. Door te weten hoeveel je jaarlijks verbruikt kan je ook vergelijken op de kosten die je kwijt gaat zijn. Hier kan je natuurlijk niet helemaal 100% vanuit gaan omdat je verbruik altijd kan veranderen voor een bepaalde reden.

Soort contract

Weet jij al wat voor soort contract je wilt? Dit is namelijk erg belangrijk. Ga je voor een bepaald contract waarbij je geen tijd afspreekt met je energieleverancier. Of ga je toch voor een contract van onbepaalde waarbij je bijvoorbeeld 1 jaar afspreekt. Overstappen kan natuurlijk altijd maar dit kan soms wel wat geld kosten als je dit doet na je bedenktijd.

Algemene voorwaarden

Elk bedrijf heeft zijn eigen algemene voorwaarden. Sommige bedrijven hebben een betere algemene voorwaarden dus het is belangrijk dat je je hier even in verdiept.

Vast en variabel bedrag

Sommige bedrijven rekenen een hoger vast bedrag en een lager variabel bedrag en andersom natuurlijk. Als je heel veel energie verbruikt is het handig om lage variabele kosten te betalen. Ook is er iets als prijsgarantie waarbij je afspreekt om een vast bedrag te betalen voor een bepaalde periode.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *