Eigenaars en managers van bedrijven moeten nadenken over de invoering van een duurzame bedrijfspraktijk om twee belangrijke voordelen te behalen: lca en kostenbesparingen

LCA staat voor levenscyclusanalyse, een methode om de milieueffecten van een product gedurende zijn hele levensduur te beoordelen, van productie tot gebruik en uiteindelijk verwijdering. Bedrijven kunnen geld besparen wanneer zij lca toepassenvoor hun eigen producten en processen

De lca (life cycle assessment), volgens Hedgehog Company is onderverdeeld in vijf fasen.

1. Grondstofproductie: Alle energie die nodig is voor de productie van de spullen die je nodig hebt om je product te maken, zoals plastic en metaal.

2. Materiaal Winning: De niet-hernieuwbare hulpbronnen die worden gebruikt om uw product te maken, zoals olieen aardgas.

3. Productie: Het proces van het maken van uw product, inclusief alle energie die wordt gebruikt en emissies die vrijkomen tijdens deze fase

4. Transport: Het verplaatsen van goederen van productiefaciliteiten naar distributiecentra en uiteindelijk naar klanten. Dit omvat vervoer per vrachtwagen, schip, vliegtuig, enz.

5. Einde van het leven: Alles wat aan het einde van de levensduur van een product gebeurt, van recycling en verwijdering tot energieterugwinning of storten

LCA kan helpen deze effecten te voorspellen voordat een proces begint, zodat bedrijven deze informatie kunnen gebruiken om processen te ontwikkelen die de negatieve milieueffecten verminderen en tegelijkertijd geld besparen. Bedrijven die lca in hun eigen producten hebben toegepaste processen hebben geld bespaard op energie- en grondstofkosten

Het eerste voordeel van lca is een vermindering van de koolstofvoetafdruk van een bedrijf, lca kan u helpen te identificeren waar uw emissies vandaan komen en ideeën aanreiken om uw totale milieu-impact te verminderen

Het tweede voordeel van lca is de verbetering van de productkwaliteit. Door inzicht in de lca van uw producten, kunt u veranderingen aanbrengen om de prestaties te verbeteren en betere lca-resultaten te verkrijgen

LCA-resultaten worden gebruikt om gebieden te identificeren die voor verbetering vatbaar zijn. Het vervangen van het materiaal in uw product door een duurzamere optie, of het verhogen van recyclinginspanningen kunnen de lca-impact verminderen

Om deze beide redenen is lca een belangrijke eerste stap om een succesvol en duurzame onderneming te krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *