De cijfers liegen er niet om, steeds meer mensen kopen een milieuvriendelijke elektrische auto. In Nederland zijn er nu naar schatting ongeveer 250.000 elektrische auto’s geregistreerd. Voornamelijk hybride modellen zijn populair, welke zowel een elektrische als verbrandingsmotor (als back-up) hebben. Echter zijn de volledige elektrische modellen ook in smaak, vooral de plug-in-hybrid. De groei van deze elektrische auto’s is niet alleen voordelig voor de consument maar ook erg goed voor het milieu. Door de overheid gestelde doelen wordt het elektrische rijden ook alleen maar gestimuleerd. Er is zelfs een verwachting dat er in 2020 geen brandstofmotors meer gemaakt worden, wat dus erg positief is!

Een nadeel van deze elektrische auto’s is echter het opladen van deze auto’s. Doordat men afhankelijk is van een laadpaal en deze plaatsen op het moment nog best schaars zijn (al stijgt het aantal laadpalen in Nederland hard). Indien u zelf een elektrische auto wilt aanschaffen of al een heeft kunt u ervoor kiezen een privé laadpaal aan te schaffen. Deze kunt u namelijk op uw eigen grond plaatsen, echter mocht u geen plek hebben voor een laadpaal of de gemeente geeft daar geen toestemming voor is het beter om op openbare grond de laadpaal te plaatsen. Echter leveren privé laadpalen beter stroom en laadt uw auto sneller op, in tegenstelling tot publieke of openbare laadpalen welke met andere stroom werkt.

Wilt u meer informatie over laadpalen en wat de voordelen voor u zijn en voor het milieu? Neem dan eens een kijkje op Engie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *